Det at have et p-kateter og have væske i maven ændrer kroppens udseende. Det kan kræve tilvænning både for en selv og en evt. partner. 

Kroppen vil heller ikke altid, som du vil, når du har nyresvigt. Heldigvis findes der i dag midler, som kan hjælpe dig til at opretholde dit sex– og samliv. 

Der er ingen praktiske forhindringer for at fortsætte dit sex- og samliv.  Mange kan dog føle sig lidt hæmmede og bekymrede i starten. Det bliver dog oftest bedre, men både mænd og kvinder kan få nedsat sexlyst pga. nyresvigt. Derudover kan mænd få problemer med potensen og kvinder med tørhed i skeden. Der findes medicin, der hjælper på potensen, og der findes glidecreme i apotekets håndkøbsudsalg, der kan hjælpe mod tørhed i skeden. 

Du kan finde yderligere oplysninger om nyresygdom og seksualitet i Nyreforeningens pjece ”Seksualitet”, hvor der også henvises til yderligere litteratur om emnet. 

Se evt. følgende link www.nyre.dk/seksualitet

Hvis du er i dialysebehandling og overvejer graviditet, tal med din nyrelæge. Kvinder vil ofte opleve, at menstruationen bliver uregelmæssig.