Det at være dialysepatient er selvfølgelig aldrig en rar ting, men når det nu ikke kan være anderledes, skal man kigge på de muligheder, der er tilstede, og ud fra det, man får oplyst af gode vejledere, skal man vurdere, hvad der passer én bedst.

Vil man som ekstra tryghed køre til sygehuset tre gange om ugen, og bruge en halv dag på dialyse, eller vil man sove med en maskine kørende hele natten, eller som jeg har valgt, at bruge posedialyse (PD).

Jeg valgte PD fordi det giver mig en større frihed til at gøre det, som jeg gerne vil i livet, såsom at dyrke sport (travsport), tage på ferie og passe det huslige derhjemme. Mulighederne er mange, når jeg kan skifte pose næsten hvor det skal være.

Der er ingen smerte forbundet med PD, ulemperne er minimale (plads i hjemmet til poser), så for mig var valget ikke svært.
Jeg håber for dig, at du trives bedst med det som du vælger, og at du får så normalt en hverdag, som overhovedet mulig.

Lykke og held fremover.