Hvem kan klare
p-dialyse?


Basisviden

Hverdagen

Sundhed og ferie

Din psykiske tilstand

Praktiske forhold

CAPD skridt for skridt

APD skridt for skridt

Hvis du vil vide mere

Patienthistorier

Animationsfilm

Link til filmen "Nyresygdom, kropsforandringer og sexualitet"

Fastgørelse af
p-kateter

Link til filmen "Motion"


Find en god ven, der vil lægge ører til

I de perioder hvor du føler dig træt og bekymret, er det ofte givtigt at dele dine bekymringer med andre.

Når du bliver bekymret og træt af det hele

Det er en belastning at være kronisk syg, og det er selvfølgelig helt normalt, at du nogle gange bliver bekymret og træt af det hele.

Det er vigtigt både for dig selv og for dine omgivelser, at du deler dine bekymringer med dem. Nogle af dine bekymringer kan løses ved, at du gør noget konkret: fx indretter dig bedre med din dialyse, snakker med sygeplejersken fra din afdeling eller med en anden dialysebruger. Andre bekymringer vil være sværere at komme af med, men det er altid en god ide at dele dem med andre.

Du skal forholde dig til din sygdom hver dag, og derfor kan livet nogle gange føles uoverskueligt. Det er psykisk svært at være kronisk syg eller gå at vente på en ny nyre. Derfor er det forståeligt, at nogle i perioder føler sig deprimerede eller føler, at de er ved at miste fokus. Især i de perioder er det vigtigt at inddrage omgivelserne og ikke lukke sig inde i sig selv. Det kan være svært, men de fleste oplever, at det føles som en lettelse bagefter. Så ring til en ven, en anden dialysebruger eller snak med afdelingen.

Du kan også fx kontakte Nyreforeningen
www.nyreforeningen.dk 

Tilbage til toppen

Printversion
StartHverdagen • Når du bliver bekymret og træt af det hele